Aktiviteter i föreningen

Hej alla goa medlemmar i föreningen Stallarholmens Vikingar! :)

Ni har väl inte missat de senaste medlemsutskicken? Där finns några trevliga aktiviteter att läsa om! :D  


Är du inte medlem? Gå då in under fliken "Föreningen" här på hemsidan, där finner du information om hur man blir medlem. :) 


*  *  *

Vikingafestival 2020


Hej du goa viking!

Efter att ha lyssnat till våra myndigheter så har vi tagit det ledsamma beslutet att ställa in årets festival den 3-5 juli. Vi höll både tummar och tår, precis som många av er, för att detta coronavirus skulle ge med sig i tid, men icke.

Nu blickar vi framåt och hoppas på 2021 då vi ser fram emot att kunna bjuda in till en vikingafestival helgen 2-4 juli.

Med vänlig hälsning

Styrelsen för Stallarholmens Vikingar
Stallis på Vift 

Föreningens grupp för de medlemmar som vill besöka andra marknader men inte har eget tält att sova i. På några utvalda marknader bokas plats för ett par av föreningens botält i vilka medlemmar utan eget tält kan boka sovplats. Först till kvarn gäller och info om när det är dags att boka står i medlemsbrevet så håll utkik efter dom. Denna grupp har oftast gemensam matlagning, man hjälps åt med att resa/riva lägret mm.


Har man eget tält så kan man boka in sig själv på dessa marknader med önskemål att få stå tillsammans med föreningens tält. Huruvida det går eller inte är helt upp till marknadsarrangören, men man kan ju alltid vara delaktig i Stallislägret ändå. Äta tillsammans, hantverka och umgås i lägret osv.


Är du medlem men inte får ditt medlemsbrev? Maila din adress till kontakt@stallarholmensvikingar.se så ser vi till att det kommer.


Slöjdkvällar


Följande kvällar träffas vi på Holmgård från kl. 19.00
och hantverkar tillsammans:

Nu tar vi sommarlov fram till augusti, dvs att vi inte har några bokade slöjdkvällar utan det kan bli spontantillfällen. Är det någon som vill ha slöjd så hojta till så fixar vi det! :)


(Har det inte dykt upp någon deltagare en timma efter starttid så anses tillfället vara inställt. Meddelande kommer då att läggas upp i slöjdgruppen och på föreningens Facebook.)


Medtag ditt hantverk, det du behöver för att hantverka och fika. Kaffe och te finns på plats.


I lokalen finns nu två symaskiner och i träslöjdsrummet finns lite diverse verktyg! :)

Har du maskiner eller verktyg som du kan tänka dig skiljas från så får du mer än gärna skänka dom till Holmgård. :)


Du som inte är medlem (än) är välkommen att delta vid två tillfällen för att prova på innan du bestämmer dig för att det är så skoj att du vill bli medlem och fortsätta :)


I de fall som det blir ändrade tider/ inställt av en eller annan anledning så meddelas det på vår Facebook-sida.


Adress: Brovägen 32, Stallarholmen.

I Stallarholmen åk över bron, håll vänster mot Överselö, efter ca 300 meter, strax innan festivalområdet har du ett grått stort hus på vänster sida, där är det på övervåningen. Står Holmgård på dörren. :)


*  *  *

Husgruppen 2020


På årsmötet togs frågan upp om en vikingaby. Styrelsen fick uppgiften att kalla till ett möte för att tillsätta en grupp med uppgiften att ta fram ett specificerat underlag inför ett beslut om ja eller nej till att bygga och driva en vikingaby i föreningens regi. 


Arbetet med att ta fram prisuppgifter, kika på ev. mark till ett underlag frotskrider. Inledningsvis består gruppen av Tina Lommerse Wallin, Johan Wretström, Rikard Nyman och Rikard Zetterqvist.